Geplaatst op Geef een reactie

Het nieuwe jaar

logo 1.1

De eerste week in het nieuwe jaar! Dus deze week ben ik lekker aan het opruimen gegaan op mijn computer. Omdat we op een andere manier gaan werken ben ik bezig met het kopiëren van allerlei bestanden naar een externe schijf, helaas duren zulke dingen mij altijd net iets te lang.

Gelukkig mag ik me ook met andere dingen bezig houden. Bijvoorbeeld met Motion 5. Dat is een filmprogramma voor apple en daarmee kan je dus intro’s maken voor films. Tegenwoordig kan je als fotograaf ook niet echt meer achterblijven met filmen, dus daar moesten wij uiteraard iets mee gaan doen. Deze week was daar de beste week voor, omdat het nog niet heel erg druk is. Alles ging wel sneller dan ik had verwacht, want na een dagje puzzelen met Motion had ik een hele gave intro (en outro) gemaakt voor onze filmpjes. Deze blijven nog wel even binnen de studio, maar binnenkort zijn ze zeker te vinden op YouTube!

Op mijn iPad had ik de 12 dagen cadeau’s gezet, want cadeautjes zijn altijd welkom bij mij! :-). 1 van die cadeau’s was Snapseed van Nik Software. Een bewerkingsprogramma voor op je iPad (volgens de omschrijving de iPad App of the Year 2011). Je kan er makkelijk effecten mee toevoegen, natuurlijk heb ik dit op de bank even uitgeprobeerd en het ziet er harstikke mooi uit! De bediening is heel makkelijk (op en neer of heen en weer schuiven) dus voor iedereen die een iPad heeft is het toch wel een aanrader! Natuurlijk laat ik hieronder dan even een voor en na foto zien met Snapseed.

Photo Jan 04 20 58 52 cameratoss Photo Jan 04 21 03 15poolen

Oh en “vorig jaar” (20 december) ben ik zelf ook nog op de foto geweest. Een tijdje terug heb ik namelijk Olaf zover gekregen om voor lijk te spelen (was errug leuk!) dus moest daar iets voor terug komen. Ik had ook nog ideetjes met verf en uiteindelijk was ik het model geworden en hebben we Olaf z’n ideeën gemaakt. Niet alle foto’s zijn geschikt voor op internet, maar ik wil jullie toch laten zien wat we ervan hebben kunnen maken. Dus hieronder vind je daarvan ook een voorbeeldje. Het was wel onwijs koud met al die verf!

IMG 9008 verf

Dat was hem weer voor deze week!

Photoshop tip: Photoshop met name mensen niet te veel, ze moeten nog wel een beetje op de foto lijken 😉

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.