Geplaatst op Geef een reactie

Moment van eerlijkheid

Er zijn van die dagen dat je je opnieuw realiseert dat fotografie een ambacht is!

Onlangs had ik een familie in de fotostudio voor een mooie familiefoto voor opa en oma. Twee stellen, eentje met 2 kinderen. De sessie ging, tja, moeizaam eigenlijk! De oudste van de twee kinderen had er geen zin in en trok de jongste daarin mee. Mijn rol als fotograaf daarin is die spiraal te doorbreken. Stukje afleiding, vanalles, even het plezier weer in de groep brengen.

Dat lukt … meestal …

Dit keer kwam ik thuis en vroeg mezelf af: heb ik echt alles gedaan om deze fotosessie een memorabele te maken? Heb ik de mensen verrast met een creatiever, gezelliger en spontanere fotosessie met een mooier resultaat? Dat is tenslotte waarvoor mensen bij ons komen: leuke, ongedwongen fotosessies door gedreven fotografen met een spetterend resultaat!

Mijn eerlijk antwoord aan mezelf was “Nee, ik heb niet alles gedaan”. Ik was niet helemaal gefocust. Dat heb ik ze ook gezegd toen ze de beelden kwamen bekijken. Nu komen ze binnenkort met de twee kids voor een tweede sessie! Dat die tweede een toppertje gaat worden, daar heb ik alle vertrouwen in!

Het resultaat van een fotosessie bij ons hangt jaren bij onze klanten aan de muur. Dat moeten we ons realiseren, elke keer! Daarom moet alles simpelweg goed zijn. Dat houdt dus ook in soms streng naar jezelf zijn!

Grtz, Olaf

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.