Geplaatst op Geef een reactie

Ik heb geen goede camera nodig voor goede foto’s

Onlangs had ik het geluk weer aan iemand te mogen vertellen wat de ontstaansgeschiedenis is van onze fotostudio. Tijdens de 24 uur van de reclame had ik een inspirerend gesprek over mijn eigen fotostudio. In een nutshell vertelde ik hoe Jan en ik in extreem korte tijd van niks tot een fotostudio kwamen. Om je een idee te geven: in 3,5 maand kwamen we van niets tot een feestelijke opening.

De energie die we toen voelden, en gelukkig regelmatig tussendoor ook, gierde door mijn lijf. Dit geholpen met inspirerende ideeën van mijn gesprekspartners zorgde voor een stuiterende middag, slapeloze nacht en stapels plannen voor de toekomst. Dit alles natuurlijk ter meerdere eer en glorie van onze fotostudio!

Een van de dingen die erg opvielen was onze overtuiging dat techniek ondergeschikt is in het vak van fotograaf. Goed werkende spullen zijn een basisvereiste, maar alleen een goede camera maakt nog geen goede foto’s. Juist de persoon achter de camera, zijn of haar visie en contact met opdrachtgever en onderwerp bepaalt de kwaliteit van de beelden! Jan en ik antwoorden ook altijd op de vraag: Als mensen aan ons vragen welke camera we gebruiken, antwoorden we steevast: “Een zwarte!”

Maar geloof mij niet, maar bekijk deze commercial van Kodak … als je hier geen kippevel van krijgt!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.