Geplaatst op Geef een reactie

FotoVrijdag

FotoVrijdag Detail Adi Sorber
Fotograaf: Adi Sorber

Afgelopen week zijn bij ons de basis– en vervolgcursus fotografie weer van start gegaan. De eerste groep wat nieuw en onwennig, de tweede wat minder nieuw maar ook onwennig … we vragen wat meer van je tijdens de vervolgcursus 🙂

Een van de ‘problemen’ waar cursisten mee kampen is dat ze tijdens de loop van de cursus vaak fotograferen, maar daarna het eigenlijk weer stil wordt. Vinden ze jammer, en terecht! Soms is dat een deel van de reden voor het volgen van de vervolgcursus. Vinden wij weer leuk, ook terecht!

Fotoclubs zijn dan vaak weer een grote stap, te verplichtend, te vaak, te vol, ik weet het niet. Tijdens onze zoektocht naar een variant er tussenin kwamen we op een (bescheiden als we zijn) geniaal idee:

FotoVrijdag

Elke week (op vrijdag, hoe verassend) een nieuwe thema en fotograferen maar! Geen verplichtingen hoe vaak je meedoet en met welke apparatuur oid. Plezier in fotograferen moet voorop staan, dat geldt voor ons werk, onze foto’s, onze cursussen en dus zeker ook voor FotoVrijdag.

Zoals de meeste geniale ideeën zijn die er al lang in andere vormen en maten 🙂 FotoVrijdag is dus niet baanbrekend wereldnieuws, maar zoals je dat al kon lezen: dat was niet het doel. In een maand heeft deze facebook groep zo’n 75 leden en we zien mooie foto’s voorbij komen!

Ik zou zeggen, als je het leuk vindt … give FotoVrijdag a try!

Fijn weekend, Olaf

PS: FotoVrijdag vind je op Facebook en Twitter

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.