Geplaatst op

Teddy Bear Hospital in het WKZ

WKZ Teddy Bear HospitalDit super initiatief wilden we jullie niet onthouden:

WKZ

Ook dit jaar wordt het WKZ weer omgetoverd tot een berenziekenhuis. Op woensdagmiddag 26 maart zijn alle kinderen van 13.30-15.00 van harte welkom om hun knuffel beter te komen maken en op deze manier spelenderwijs iets te leren over ‘ziek zijn’ en het ziekenhuis.

Teddy Bear Hospital

Het Teddy Bear Hospital is een rollenspel. Dat houdt in dat kleuters van vier t/m zes jaar als ‘vader’ of ‘moeder’ hun beer of een andere knuffel meenemen naar een nagebootst ziekenhuis. De kinderen lopen met hun knuffel het hele traject door: van vraaggesprek naar onderzoek en vervolgens naar gipskamer, apotheek, operatiekamer en ambulance. Geneeskundestudenten spelen voor arts en behandelen de ‘patiënten’.

Het doel van Teddy Bear Hospital is om de kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de gezondheidszorg, om zo de angst voor dokters en het ziek-zijn enigszins weg te nemen. Bovendien leert het medische studenten om te gaan met kinderen en trainen ze hun communicatieve vaardigheden.

Aanmelden

Lijkt het je leuk om je kinderen mee te nemen naar het Teddy Bear Hospital? Het Teddy Bear Hospital richt zich op kinderen van 4 t/m 6 jaar, maar ook andere kinderen die het leuk vinden zijn welkom. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar tbh.utrecht@ifmsa.nl. Wil je daarbij vermelden met hoeveel kinderen je komt?

Meer informatie

Voor meer informatie kijk op http://ifmsa.nl/projecten/teddy-bear-hospital/utrecht.html (onder het kopje informatie voor scholen). Bekijk ook het filmpje over het Teddy Bear Hospital en de foto-impressie van vorig jaar bij het WKZ.