Create your own backdrop and shoot it

295,00

Leer je eigen achtergronden maken en gebruik deze in je eigen fotoshoot. Er ligt een hoogwaardige canvas (2,20 x 2,50 meter) voor je klaar en met verschillende materialen gaan we met jouw eerst backdrop aan de slag. Wil je donker, licht, druk of rustig. Je zegt het maar. In de tweede bijeenkomst gaan we hem maken en gaan we die middag direct aan de slag met een echte fotoshoot.

Op voorraad

Beschrijving

Zondag 19 september: Workshop Fine Art Backdrop Painting incl. shoot

Een unieke workshop om je eigen unieke achtergrond te leren maken en te gebruiken voor een fotoshoot. De eerste bijeenkomst is op dinsdagavond 7 september om 20:00 en op zondag 19 september beginnen we om 10:00 uur.

Theorie en voorbereidingen: 7 september 20:00 – 22:00 uur

In de eerste bijeenkomst bespreken we de mogelijkheden van kleur en het materiaal. Ook kijken we individueel wat je wilt maken zowel als achtergrond als in de fotoshoot. Welke stijl welk type model hebben we nodig etc.  We hebben dan nog een kleine twee weken om e.a. voor te bereiden.

Paint en fotoworkshop: 19 september 10:00 – 16:00 uur

Ik leer je hoe je het beste gebruik kun maken van verschillende technieken en kleuren. Samen maken je eerste Fine Art Backdrop. Tijdens de lunch kan deze drogen en kunnen in de middag met een model aan de slag om gelijk een mooie foto’s te maken. Gebruik van onze studiolampen spreekt voor zich, maar ook als je je eigen lampen wilt gebruiken kan ik je daarbij helpen. Rond 16:00 uur ronden we af  neem je je eigen Fine Art Backdrop mee naar huis. Deze rol je gewoon op en past in de meeste auto’s.

Wat moet je weten?

Vooraf

  • wat wil je maken, welke stijl spreekt je aan?
  • Misschien ken je iemand die wel model wilt staan of heb je liever dat ik iemand regel? alles kan.
  • Wil je studiolicht of daglicht gebruiken?
  • Heb je je eigen studio lampen waar je beter mee wilt leren werken? neem die dan mee voor de workshop dag.

Voor de paint workshop en fotoshoot

  • Oude kleren zijn wel handig. We gaan namelijk flink spetteren en sputteren.
  • Heb je nog een oude koker van normaal achtergrond papier (minimaal 2,20 meter lang) neem die dan mee. Hier rollen we dan de Fine Art Backdrop netjes op om mee te nemen.
  • De prijs van de workshop is dus inclusief een doek van 2,20 meter bij 2,50 en alle verf. Het doek ligt voorbereid voor je klaar om te bewerken. Uiteraard vertel ik je ook hoe je die voorbereiding zelf ook kunt doen. Hiervoor heb je een aantal dagen/uren droog tijd nodig. Vandaar dat ik dat al voor jou hebt gedaan.
  • Neem je camera mee (volle accu en leeg kaartje?).
  • eventueel je lampen en een laptop. In de middag willen we ook samen naar de resultaten kijken en eventueel wat bewerkingen laten zien.
  • Parkeren kan op eigen terrein voor de studio.

FotoStudio XL is echt XL dus 1,5 meter afstand houden kan prima. Tevens is de ruimte waar we gaan verven en fotograferen prima te ventileren (gebeurt zelfs op natuurlijke wijze:-) dus met de huidige Covid-19 regels zit dat wel goed. Mocht dit echter een probleem worden, bijvoorbeeld bij klachten of aanscherping van regels, dan zoeken we samen naar een nieuwe datum.