Geplaatst op

Nieuwe woorden leren

Het klussen in een nieuw-oud pand levert onverwachte leermomenten op …

Kwasten bewaren

Als ervaren schilderaar weet ik dat ik de kwasten in plastic kan stoppen en vervolgens in de vriezer bewaar. Zo worden de kwasten niet hard en kan ik de volgende keer binnen een paar minuten weer verder werken. Ik probeerde hetzelfde te doen met de latex rollers en kwasten. Haha, dat vriest bijzonder goed in zo’n vriesvakje, maar is natuurlijk pas na ongeveer 2 uur ontdooien weer zacht …
Nieuwste inzicht: dit zou je prima een paar dagen kunnen bewaren in aluminiumfolie, of zoals de zuiderburen het noemen: zilverpapier.

underlaymentUnderlayment

Jan vertelde onlangs dat we underlayment nodig hadden. Probeer je klus-ego maar op peil te houden als je geïnteresseerd knikkend onderwijl ongemerkt probeert te googlelen wtf dat nou weer is! Gaat niet … hij heeft het me uitgelegd en eigenlijk is het zo simpel. Under-Lay-Ment … Onder-Leg-Sel. Waren alle woorden maar zo makkelijk!

Afgelopen weekend hebben we het underlayment gelegd. De planken van de eerste verdieping liggen zo dat zij met hoogtevrees er niet op durven, zij zwaarder dan 120 kg er ook maar beter niet op zouden durven en bij elke stap dwarrelt er 50 jaar oude stof naar beneden. Laat underlayment nou een prima oplossing zijn hiervoor. Wat ligt er nu? Een schitterende strakke vloer, stabiel, robuust en stofvrij. Je zou het bijna zo laten, maar dit is nog ‘maar’ de ondervloer! Met veel hulp van onze hulptroepen, waarvoor onze dank!

Zo nadert de zomer en de klussen gaan gestaag … het lijstje dat nog gedaan moet worden is nog steeds langer dan wat gedaan is … maar dat duurt niet lang meer!

Tot binnenkort!
Olaf