Geplaatst op Geef een reactie

Heel verhaal!

logo 1.1De blogs op de website was een heel leuk initiatief van Olaf en mijn instelling van 1 blog per week was ook een goed idee, maar toch merk ik vaak dat ik de tijd er niet voor heb/maak, wat wel een beetje jammer is. Gelukkig zit ik nu in de bus, dus heb ik alle tijd om een heel verhaal te schrijven. Dus deze keer lekker veel te lezen!

Vorige week heb ik ook nog 1 halve dag in de studio gefotografeerd, deze keer ging het om producten (cocktails van VinCo). ‘s ochtends had ik er niet heel erg veel vertrouwen in, maar dit kwam denk ik meer door mijn baaldag. Toen de klant (Suzanne) binnen kwam hebben we eerst alles rustig door gesproken onder het genot van een bak koffie. Daarna zijn we zo langzamerhand begonnen met de cocktails te maken (lees: Suzanne is begonnen met de cocktails te maken) en ik ben de studio helemaal klaar gaan zetten. Na wat oefenshots met een glas sinaasappelsap zijn we begonnen. Het ging eigenlijk meteen goed en hartstikke snel. En dus ondanks mijn baaldag, heb ik een ontzettend leuke ochtend gehad met Suzanne en mooie foto’s kunnen maken. Het hele photoshoppen moet ik nog gaan doen, maar ze gingen eerst al een aantal foto’s uitzoeken, want ze wilde dat graag zelf doen in plaats van aan mij overlaten. Net als met de particuliere klanten is dit natuurlijk geen enkel probleem. Dus ik ben benieuwd.

Deze week hebben we een stagiaire erbij, Franka. Franka is 15 jaar en moest van school voor een weekje op snuffelstage. Hartstikke leuk dat ze ons heeft uitgekozen natuurlijk! Doordat Emma met haar tentamens zit hebben we in ieder geval genoeg ruimte voor Franka. Hoe zij deze week ziet ga ik nog aan haar vragen, maar van mijn kant als volgt: maandag spannend, maar misschien een beetje saai, omdat het een hele dag op kantoor was, waarbij ze eigenlijk nog weinig kon doen, omdat ik op maandag vrij ben en dus lekker in de zon heb gezeten. Dinsdag hebben we gefotografeerd op basisschool de pantarijn in de meern, dit was een drukke, leuke dag. Wel een hoop werk om in 1 dag 150 kinderen op de foto te zetten (inclusief klassefoto’s en met broertje of zusje). Voor Franka was het enige wat ze kon doen vooral veel kijken en meelopen met ons. Woensdag was weer een dagje in de studio, maar omdat ik maandag en dinsdag niet in de studio was geweest lag er een hoop werk voor mij, waardoor ik af en toe tegen Franka heb gezegd, kom er gezellig bij zitten, kan je zien hoe het een beetje werkt in Photoshop. Gelukkig heb ik donderdag heeeeel de dag gewijd aan Franka. ‘s ochtends voor ze er is doe ik nog even snel wat dingetjes die ik moest doen en dan gaan we samen aan de slag. We gaan haar hond (Luna) op de foto zetten en daarna ga ik Franka fotograferen. ‘s middags komt er bij mij nog een klant langs om foto’s te kijken, dus dat is ook leuk voor haar om te zien hoe dat gaat. Daarna gaan we de studio van onder tot boven fotograferen en dan, als er nog tijd is, wat foto’s van Franka bewerken. Omdat ze er maar een weekje is, wilde ik heel graag 1 dag voor haar vrij houden, zodat we samen dingen kunnen doen, want dat is natuurlijk wel leuk om te zien en te ervaren hoe dat allemaal gaat.

Franka heeft mij dinsdag geïnterviewd voor haar school opdracht. Dit was voor mij ook leuk, want er kwamen vragen voorbij als; hoe lang werk je hier al (1 juni ben ik officieel 1 jaar in dienst!) en wat voor soorten fotografie doe je allemaal. Bij de laatste vraag kwam eigenlijk een hele lijst; glamourfotofeesten (in het begin), gezinnen met kinderen, producten, bedrijfsreportages, modellen, kinderfeestjes, kinderdagverblijven, basisschool. Uiteindelijk vroeg ze ook wat ik aan mijn opleiding gehad heb, mijn antwoord daarop was; niet zo heel veel. Het meeste heb ik van Jan en Olaf zelf geleerd. (bijvoorbeeld voor groepen staan en jezelf laten zien als fotograaf). Ook besefte ik weer hoeveel geluk ik heb met mijn baan en dat ik echt doe wat ik leuk vind.

Hieronder natuurlijk een aantal foto’s van deze week!

Zoals je ziet hebben Franka en ik ook nog verf gevonden in de studio, het filmpje daarvan vind je hier:

CvD MG 7336CvD   MG 7174 CvD   MG 7541

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.