Geplaatst op

Wat is jouw verhaal achter je profielfoto?

We weten het wel…toch? De kracht van een goede profielfoto is dat die jouw verhaal vertelt zonder woorden. En zoveel krachtiger dan woorden! Jij vertelt in een split-second jouw verhaal. Of in ieder geval het verhaal dat je wilt vertellen. Wie ben je? Waar sta je voor en hoe moet de rest van de wereld met jou rekening houden?

Wat is jouw verhaal achter je profielfoto?

Toch zie het het nog wel eens, een profielfoto die je niet aankijkt, uitgesneden van een vakantie kiekje. Soms zie je niet eens een persoon, of alleen van de achterkant. Slechte belichting zoals bijna donker, of juist heel hard zonlicht met dichte ogen. Dan heb ik het niet over het juiste moment om een geschikte profielfoto te maken.

Ik hoef toch niet uit te leggen als je gisteren nog met 40 graden op bed lag, vandaag misschien niet zo’n geschikte dag is voor een profielfoto. Een foto van net twee dagen na je vakantie in Zuid Frankrijk is ook niet slim. Je bent misschien wel lekker gebruind en uitgerust, maar in december komt die kleur waarschijnlijk niet meer overeen met de werkelijkheid. De week waarin een dierbare van je is overleden, is misschien ook niet zo geschikt. Zeker niet als je een vrolijke foto wilt, waarin je veel energie uitstraalt.

Spreek met je ogen en vertel jouw verhaal! Een profielfoto is een krachtig middel en denk goed na over wat jouw boodschap moet zijn. Een profielfoto en je boodschap voor Facebook is vaak anders dan op Linkedin. Op Facebook zijn je vrienden, die willen jou zien en herkennen, op Linkedin zien potentiële collega’s of klanten jou voor het eerst. Pak die enige kans voor een eerste goede indruk!

Jan van BeijnhemOlaf Schulte