Geplaatst op

Een pasfoto laten maken

Regelmatig word ik gebeld met de vraag of ik pasfoto’s maak. Helaas bij FotoStudio XL kun je geen pasfoto laten maken. Maar vaak wordt met deze pasfoto een zakelijke profielfoto bedoeld. Ik vraag dan ook meestal of dat deze pasfoto voor een reisdocument bedoeld is;-) Voor een nieuwe pasfoto op een reisdocument ga je in Leidscherijn bijvoorbeeld naar de DA drogist in Vleuten. Die kan dat perfect en weet ook exact aan welke wettelijke eisen die pasfoto moet voldoen.

Zakelijke profielfoto

Voor een profielfoto voor op sociale media kom je wel naar FotoStudio XL. Wij weten exact aan welke eisen die moet voldoen. Een profiel foto is zoveel meer dan een pasfoto. Deze moet in één oog opslag jouw sterkte punten van jouw identiteit weergeven. Wat moet jouw profielfoto uitstralen? Dat is meestal mijn eerste vraag als je binnenkomt. Wie ben je en waar sta je voor?

Een zakelijke profielfoto kan stak/serieus zijn, maar ook toegankelijk, of ben jij een vrolijke persoonlijkheid? Zonder al te losbandig of bourgondisch over te komen natuurlijk? Dat zijn natuurlijk nog al verschillen. Ben je bankdirecteur, boekhouder of advocaat, dan vraagt dat om een andere uitstraling dan bij een creatief beroep zoals vormgever, horeca medewerker of sales manager. Je begrijpt de kenmerken van een profielfoto gaan verder dan bij een pasfoto. Daar zijn alleen de uiterlijke kenmerken van belang voor herkenning en moeten alle emoties even worden uitgezet. Bij een profielfoto moeten die emoties juist even aan, of in ieder geval de juiste emoties erg van belang.

Maak nu een afspraak om jouw professionele uitstraling goed te laten fotograferen!