Regelmatig word ik gebeld met de vraag of ik pasfoto’s maak. Zeker dat kan ook bij FotoStudio XL maak hiervoor wel even een afspraak.

Maar vaak wordt met deze pasfoto een zakelijke profielfoto bedoeld. Ik vraag dan ook meestal of dat deze pasfoto voor een reisdocument bedoeld is;-)

Zakelijke profielfoto

Voor een profielfoto voor op sociale media kom je ook naar FotoStudio XL. Wij weten exact aan welke eisen die moet voldoen. Een profiel foto is zoveel meer dan een pasfoto. Deze moet in één oog opslag jouw sterkte punten van jouw identiteit weergeven. Wat moet jouw profielfoto uitstralen? Dat is meestal mijn eerste vraag als je binnenkomt. Wie ben je en waar sta je voor?

Een zakelijke profielfoto kan stak/serieus zijn, maar ook toegankelijk, of ben jij een vrolijke persoonlijkheid? Zonder al te losbandig of bourgondisch over te komen natuurlijk? Dat zijn natuurlijk nog al verschillen. Ben je bankdirecteur, boekhouder of advocaat, dan vraagt dat om een andere uitstraling dan bij een creatief beroep zoals vormgever, horeca medewerker of sales manager. Je begrijpt de kenmerken van een profielfoto gaan verder dan bij een pasfoto. Daar zijn alleen de uiterlijke kenmerken van belang voor herkenning en moeten alle emoties even worden uitgezet. Bij een profielfoto moeten die emoties juist even aan, of in ieder geval de juiste emoties erg van belang.

Maak nu een afspraak om jouw professionele uitstraling goed te laten fotograferen!