Geplaatst op Geef een reactie

Bij een nieuw jaar horen ook nieuwe ideeën

Omdat de meeste dingen toch wel een keer gedaan zijn is dit ook niet geheel nieuw, maar wel voor ons en zeker bijzonder. U kent ze wel die groepsfoto’s bij een trouwerij. Iedereen op een rijtje en kijken naar de fotograaf (of zijn vogeltje). Moeilijk om daar vernieuwend of creatief te zijn. toch hebben we denk ik iets gevonden. Naar idee van de Amerikaanse fotograaf Mike Larson hebben we een aantal test shots gedaan van een Camera Toss.

Het idee is eenvoudig, je stelt de camera in dat deze na 2 seconden afgaat, drukt af en gooit deze in de lucht. Je hoopt dan dat als die afgaat ook naar beneden gericht is en de groep die daar beneden staan op de foto zet. Een grote hoek is wel handig zodat je meer kans hebt dat er mensen opstaan en niet de blauwe lucht. En niet onbelangrijk, voordat de camera op de grond landt, vangt de fotograaf deze weer op.

Foto’s maak je maar 1 keer en het zelfs moeilijk al dan niet onmogelijk om dezelfde foto twee keer te maken. Zo ken ik een bruidspaar waarbij de foto’s (destijds nog film) van het in ondertoruw gaan mislukt waren. Ze zijn toen voor de tweede keer naar het stadhuis gegaan om deze foto’s opnieuw te maken. Een hilarische gebeurtenis en natuurlijk waren dit toch andere foto’s dan dat de originelen opnamen waren geweest. Iedere keer dat ze naar die foto’s kijken is er wel plezier hoor. En dan vooral omdat ze weten dat dit een paar dagen later was dan de eerste sessie. Je moet je niet voorstellen dat het de foto’s van 6 weken later waren geweest!

In mijn vorige blog schreef ik over het verlies van foto(bestanden). Verlies van foto’s is het verlies van iets wat onvervangbaar is. Bij een Camera Toss gaat het wel om hardware die vervangbaar is. Vandaar ook dat we daar dus ook een stuk eenvoudiger mee omgaan. De foto’s die er opstaan natuurlijk niet, die zijn in zekere zin onbetaalbaar. Had op onze trouwdag de fotograaf maar zo veel lef! Bovendien hadden we gelijk een foto gehad waar die zelf ook op stond:-)

p.s. let ook even op ons nieuwe intro en outro van het filmpje! Met dank aan Creative Claudia!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.