Geplaatst op Geef een reactie

Het hogere doel

Als je cursussen geeft, doe je dat omdat je mensen iets beter wilt laten doen. Je doel is dat je cursisten het onderwerp beter te laten begrijpen en dat ze nu weten hoe ze iets moeten doen. Je laat ze zien dat je in verschillende situaties een andere keuze kunt maken om tot een goed eindresultaat te komen. Een fotografie cursus is dan heel practisch en technisch.

Maar soms laat je je cursisten zelfs begrijpen dat ze ook andere keuzes kunnen maken die gevolgen hebben voor wat ze in het leven verder gaan doen. Het is wel heel erg leuk als cursisten zo gegrepen worden door fotografie, zich verder ontwikkelen en dat ze uiteindelijk zelfs een collega worden. Dit is de afgelopen drie jaar een aantal keer gebeurd en er zijn nog wel een aantal cursisten waar niet van op zullen kijken als die op een dag komen vertellen welke plannen ze hebben. We hebben er dus een aantal nieuwe collega’s bij en u leest het goed!

“Nieuw Collega’s” en geen concurrenten!

Zo is hoe wij dat zien. De nieuwe fotograaf heeft vaak zelfs een beetje schroom om het ons te vertellen dat hij of zij een eigen fotografie business gaat opzetten. Er komt immers iemand bij die in dezelfde vijver zit te vissen. Wij denken echter dat er van overbevissing nog lang geen sprake is. Sterker als er meer collega’s actief zijn en dit goed doen, zullen meer mensen onze gezamenlijke diensten waarderen. Het is dus in zijn algemeenheid positief voor de fotografie branche. Een voorwaarde is wel dat ze het goed doen, maar hé… het zijn wel onze cursisten, dus daar gaan we dan wel even van uit.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.