Geplaatst op Geef een reactie

De nieuwe generatie fotografen?

logo 1.1

Om nog even terug te gaan naar vorige week (Plezier voor Moeder en Baby). Ik heb alle mama’s een leuke foto van hun kindje gestuurd en gevraagd of ik ze misschien in mijn blog mocht plaatsen. 2 van de mama’s hebben ja gezegd dus zie hier:

 MG 2594 web

Ik ben erg tevreden met het resultaat, en ik hoop de ouders ook!

Deze keer ga ik het hebben over iPhone’s en de camera apps. Tegenwoordig kan je natuurlijk al bijna niet meer om een smartphone heen, dus laat staan om de camera op je smartphone. Het is nu steeds makkelijker om even snel je telefoon te pakken en een foto te maken, want je hebt hem natuurlijk altijd bij je. Hoewel  het toch nog vaak snapshots blijven, is het wel leuk om er mee te experimenteren.

De leuke dingen zijn wel de apps die je kan vinden bij Apple. Hieronder eerst even mijn persoonlijke top 5 camera apps voor de iPhone:

  1. Met stip op 1 staat voor mij toch wel de Hipstamatic, het leuke ‘vintage’ effect wat er aan de foto wordt gegeven is ontzettend leuk, maar natuurlijk ook het idee dat je rolletjes, lenzen en flitsers kan wisselen is erg leuk!
  2. Op 2 staat bij mij Swankolab omdat het net een donkere kamer is, dus je weet nog niet precies wat je met je foto gaat doen. Ook hierbij kan je weer verschillende effecten toevoegen die je foto’s net dat beetje extra geven. Natuurlijk zie je ook je foto nog in de bak met vloeistof liggen en het welbekende rode lampje.
  3. Op nummer 3 heb ik de Camera Genius gezet als vervanging van de gewone camera. Met deze app kan je net wat meer dan met de standaard camera van je iPhone.
  4. Op nummer 4 staat de Retouch app. Hiermee kan je ontzettend makkelijk dingen uit je foto weghalen die er niet in horen. Dus die lelijke prullenbak die je per ongeluk op de foto hebt gezet, kan je nu heel makkelijk verwijderen.
  5. En als laatste de 360 app. Leuk voor de heb, maar nog niet helemaal perfect. In ieder geval kan je hartstikke snel en simpel een panorama maken.

En wat is nou een top 5 zonder voorbeelden? Hier komen ze dan! (plus het logo van de app, mocht je ze ook willen) (Het is wel alleen maar kantoor als voorbeeld)

blog 2feb

See you next week!!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.