Geplaatst op Geef een reactie

Inspiratie en concepten (Deel 2)

Concept (het achterliggende idee)

 

Zoals beloofd zou ik het deze keer gaan hebben over concepten. Eerst heb ik nog even wat extra research gedaan wat een concept precies is. Kort gezegd is een concept een plan.

In mijn vorige blog vertelde ik over inspiratie en ideeën, dat wat vooraf gaat aan het concept. Wanneer je eenmaal je idee goed en wel hebt bedacht, moet je dit op papier gaan zetten en gaan uitwerken.  Hiermee geef je je idee meer vorm en wordt het realistisch en haalbaar. Tijdens het uitwerken van je concept ga je je de volgende dingen afvragen.

 

Wie

Wat

Waar

Waarmee

Welke Wijze

Wanneer

Waarom

 

De 7 W’s. Om alles wat duidelijker te maken ga ik hieronder een voorbeeld concept maken over mijn idee.
—————————————————————————————————-

Unknown Nudes

Wat

Ik ga diverse vrouwen fotograferen, grote vrouwen, kleine vrouwen, slanke vrouwen, vollere vrouwen, enz. Deze vrouwen ga ik naakt op de gevoelige plaat zetten, het wordt niet te opzichtig naakt, maar juist wat kunstzinniger. Er hoeven niet persé borsten en billen vol in beeld te zijn. Het gaat om de personen zelf.

 

Welke wijze
Ik wil ze onherkenbaar gaan fotograferen met meerdere redenen. Zo kan ik de foto’s makkelijker publiceren (denk ik) omdat de vrouwen er niet herkenbaar op staan, dus misschien minder schaamte voelen. Daarbij gaat het mij niet om gezichten en gezichtsuitdrukkingen, maar om de zachte ronde vormen van de vrouw.

 

Waarom

De foto’s ga ik maken in de studio, om zo eens te kijken wat ik eigenlijk allemaal nog meer kan maken met licht. Ik ga dan ook van te voren oefenen met aangeklede modellen, zodat ik niet sta te stuntelen en weet wat ik allemaal kan.

Omdat ik in het ‘dagelijks leven’ vooral veel kinderen fotografeer, wil ik eens helemaal de andere kant op.

 

Wie
Voor mijn idee heb ik ongeveer 10 diverse vrouwen nodig, voor alle 10 ga ik aparte poses bedenken

 

Waarmee
Mijn materialen lijstje:

– Camera (Canon 5d Mark II)+ 24-105mm lens
– Studio lampen (Striplight en eventueel continu licht)
– Zwarte achtergrond

 

Waar
Alle sessies vinden plaats in de studio.

 

Wanneer

De exacte datum is nog niet bekend.

—————————————————————————————————-

 

Een concept is eigenlijk vooral erg handig wanneer je met meerdere mensen werkt. Dan kan je je idee door sturen naar de anderen, zodat je niet per persoon alles hoeft uit te leggen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.