Geplaatst op Geef een reactie

Vrouwen en vormen

Dit wordt voorlopig mijn laatste blog … als goedbedoelende amateur. Morgen ga ik een blog workshop doen bij Anja de Crom. Daarna zal ik als volleerd blogger uit de as van mijn amateuristische pogingen herrijzen!

Deze week was ik een paar keer op pad voor het maken van profielfoto’s. Eerst een hele dag voor Rijkswaterstaat, later een aantal profielfoto’s voor medewerkers van Yacht. Bijna elke keer kom je dezelfde soort reacties tegen: “ik houd niet op papier” “kun je er wel wat van maken?” etc …

Waarom zijn we toch zo streng voor onszelf?

Een beetje generaliserend kan ik zeggen dat vooral vrouwen hier erg goed in zijn! Ik vind het zo jammer, ik vind mensen, vrouwen mooi! Ik wou dat de dames die ik tegenkom hetzelfde konden zien als ik, dat geldt trouwens ook voor mijn eigen vrouw! We hebben allemaal wel onze verbeterpunten, maar in basis zijn we mooi … allemaal!

De grootte van je “kont” is niet wie je bent, probeer het te zien als gewoon bagage die je op dit moment meedraagt. Ga nog een stap verder! In plaats van te zeggen “Waarom ben ik zo lelijk/dik/whatever?” en alle andere verschrikkelijke dingen die je tegen jezelf zegt als je in zo’n bui bent, vraag jezelf af  “Wat is deze bagage precies?” … en laat het los! Waarom heb je het uberhaupt over gewicht? Als fotograaf van mensen kan ik zeggen dat ik een magere vrouw uit kan laten zien als een dikke vrouw met een simpele beweging (en ook andersom). Het is simpel: De camera kan wreed zijn … maar ook heel vriendelijk!

Waarom wachten op je streefgewicht? Je bent NU mooi, vandaag! Je moet ook nu op foto’s staan, voor jezelf, je partner en je kinderen. Je bent meer dan een kleidingmaat, je bent een mama en een vrouw en een dochter en een beste vriend en een partner!

Schoonheid is is een keuze … echt!

Liefs, Olaf

PS: Dank Sue, voor het helpden verwoorden hoe ik het voel!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.