Geplaatst op Geef een reactie

Slow Photography

Slow Photo by Olaf Schulte
iPhone die een Hasselblad nadoet

Soms valt alles op zijn plaats, een beetje bewust, een beetje vanzelf. Vandaag had ik een onverwachte vrije dag … nou ja helemaal onverwacht ook niet: na een weekend carnaval is een maandag vrij geen onverstandige keuze 🙂

Slow

In een tijd dat er veel dingen spelen, sommige leuk, sommige minder, sommige waar je invloed op hebt, sommige die je overkomen heb ik bedacht om op pad te gaan … met Hassie. Hassie is de Hasselblad 500C/M van Jan en komt uit een heel ander tijdperk: slow photography.

Photo

Hoe heerlijk rustgevend was deze middag. Ik heb in de miezer regen rondgelopen en rondgereden op zoek naar mooie beelden. Hassie houdt niet van haast. In- en uitzoomen? Dat gebeurt dus met de analoge zoomfunctie (ook wel lopen genoemd). Licht meten met een lichtmeter, diafragma/sluitertijd combi instellen, kijken, kijken en nog eens kijken en dan … afdrukken! Dat geluid! VLAK! Heerlijk! En zo ben ik een aantal minuten verder. Geheugenkaartjes van 60Mb/s? Who cares? 1 foto per 5 minuten!

Hassie

Iedereen zou een Hassie voor zichzelf moeten hebben … even de rust pakken en dingen doen die tijd vragen en aandacht vergen. Hassie houdt niet van gehaast, kan het niet, accepteert het niet. Hassie komt uit de tijd dat paard-en-wagen de snelste motorvoertuig was … ok, dat is wat overdreven, maar je snapt het wel!

En de resultaten? Die staan vandaag niet op de site of op Facebook. Ik kan het rolletje vandaag nog ontwikkelen, scannen en digitaal maken, maar ik doe het niet … Hassie houdt van Slow Photography en ik ben (weer) een fan!

Groetjes, Olaf

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.